WAT IS MISS WORLD?

Miss World is een jaarlijkse schoonheidswedstrijd die voor het eerst werd gehouden in 1951. De Miss World-verkiezing was de eerste mondiale schoonheidswedstrijd ter wereld.

Sinds het begin van de twintigste eeuw kozen diverse landen hun nationale schoonheidskoninginnen en ook continentaal (Miss Europa, Miss Azië) werden er al verkiezingen gehouden. Het duurde tot 1951 eer de eerste wereldwijde missverkiezing gehouden werd. De verkiezing werd georganiseerd door de voorzitter van het Britse catering- en entertainmentbedrijf Mecca, Eric Morley.

Het karakter van de verkiezing veranderde in de loop der jaren. Zo waren er 26 deelneemsters in 1951, waarvan 21 uit Groot-Brittannië en vijf uit de rest van de wereld (Zweden, Denemarken, Frankrijk, Verenigde Staten en Nederland). Vanaf 1952 werd de huidige formule in gebruik genomen, waarbij elk land door één miss vertegenwoordigd mag worden. De verkiezing groeide van elf deelnemende landen in 1952 tot 107 deelnemende landen in 2004. Ook veranderde de aard van de verkiezing. Werd er in 1951 nog gezocht naar ‘het mooiste meisje in bikini’; in 2006 zocht de Miss World-organisatie naar een ‘United Nations goodwill ambassador die een sterk karakter, ambitieuze instelling, behoorlijke opleidingsgraad en representatief uiterlijk moet hebben’. Bikini’s en badpakken werden met ingang van 1999 verboden op het Miss World-podium.

MISSIE & VISIE

Miss World Nederland streeft erna om een exclusief platform voor de krachtige jonge vrouw van de toekomst te creëren.

Onze Miss World is een goodwill ambassadrice met een sterk karakter, ambitieuze instelling, behoorlijke opleidingsgraad en representatief uiterlijk, zodat zij met een positieve bijdrage aan de huidige en toekomstige maatschappij kan leveren.

Door het aanbieden van een studieplatform en het begeleiden van de individuele opgestelde doelstellingen van de winnaressen en finalisten willen wij ze ondersteunen deze doelen te bepalen.